6 Temmuz 2013 Cumartesi

BORSA İLE KAZANMA YÖNTEMLERİ

BORSA
Borsa genellikle hisse senedi alıp satarak kazança sağlamaya dayalı bir sistemdir. Para piyasalarının ne zaman düşeceğini tahmin edebiliyorsanız borsada çok para kazanabilirsiniz. tabii para kazanmanız ok hızlı olmaz, öncelikle belirli bir kağıdı satın alıp beklemeniz gerekir. Kağıdın değeri yükseldiğinde elinizdekileri satıp kazança sağlarsınız.
Örneğin: Ereğli demir çelik hisseleri aldınız ve hisse değerinin artıp kazanç sağlamak için beklemeye başlıyorsunuz. siz para kazanmayı beklerken birde bakıyorsunuz ki hisse 10 puan düşüyor, herhalde yükselir diye umarken bakıyorsunuz ki 20 puan daha düşüyor. yol yakın iken vaz geçelim diyip satıyorsunuz ve siz sattıktan bir hafta sonra bakıyorsunuz ki demir hisseleri 40 puan yükselmiş. işte borsa bu örnekteki gibidir. beklemediğiniz anda düşebilir ve yanlış zamanda satış yaparsanız kar beklerken zarar edersiniz.
Borsada garantili kazanç sağlamak için aldığınız hisse kağıtlarını ilgilendiren sektörlerdeki haberleri iyi analiz etmeniz gerekir. demir-çelik inşaat sektörü ile birebir bağlantılıdır. sektör canlandığı zaman demir hisseleri de değer kazanır. Ev satışları artıyorsa yenilerin yapılması hızlanacak ve demir, çimento gibi hisseler kar getirecektir. Ev satışları sürekli artıyor diye düşünürken birde bakarsınız ki haberlerde deprem riskinden bahsediliyor ve insanlar evini satmaya başlıyor. Bu gibi durumlar borsada çok farklı etkiler yapar ve bu durumları iyi gözlemlemeniz, dönemlik dalgalanmaları takip etmeniz gerekir.
Eğer kısa vadeli hızlı kazanç elde etmeyi beklemiyorsanız borsa tercih edebileceğiniz bir para kazanma yöntemidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder